Stoffel Vandoorne vs Fernando Alonso

Nu Stoffel Vandoorne een vaste kracht is bij het McLaren Honda team zou je denken dat de populariteit van Formule 1 in België toeneemt ten opzicht van vorig jaar. Volgens Google Trends is er echter nauwelijks sprake van een toename van het aantal zoekopdrachten met de woorden “Formule 1” als zoekterm.

f1-mclaren-mcl32-launch-2017-stoffel-vandoorne-mclaren

Het lijkt er dus op dat Stoffel niet een explosieve groei van het aantal F1 fans heeft veroorzaakt, zoals Max Verstappen dat wel deed in Nederland.

Een van de redenen kan zijn dat Stoffel het vergelijking met zijn teamgenoot niet uitzonderlijk goed doet. Hij rijdt zeker goede races, maar afgezien de twee races (Marina Bay en Sepang) waarin hij als 7e eindigde valt Stoffel niet erg op.

Op dit moment is de stand 10-5 in vergelijking met Alonso als het aankomt op kwalificaties. En door het aantal DNF’s van beide coureurs is het lastig vergelijken, maar Alsonso versloeg Stoffel 3 keer en andersom versloeg Stoffel Alsonso slechts 1x.

Auteur: tinus

There are so many ways to succeed online. Let's find one.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s